söndag, augusti 23

Ellens största skräck

Den minsta medlemmen i vår familj heter Ellen och är ca 6 veckor gammal. Hennes vardag är relativt bekymmerslös, men det finns ett par grejer som hon får tampas med i sin vardag. För det första första så får hon nästan alltid ont i magen när hon ätit, då vill hon stå upp. För det fattar ju vem som helst att det är lättare att ta i när man står, och dessutom är det ju inte så mysigt att sitta ner när man ska göra nr 2. Hon är ju så färsk att hon inte har hunnit skaffa sig några fobier eller direkta rädslor, men det finns en grej som skrämmer vettet ur henne varje gång det händer.

När hon ligger på sitt skötbord inne på toaletten så är hon oftast helnöjd, hon ligger där och kollar intresserat på lampan i taket, hon grejar lite med sina fingrar och kan t om bjuda på ett leende. Det kan förekomma lite kallprat mellan oss där inne, hon tar i för kung och fosterland och man ser att hon verkligen försöker få fram ett ljud. Sen kommer det ett - Ooooohhhhhh, följt av ett stort leende.
Man ser hur nöjd hon blir när hon äntligen fått fram det där hon ville säga. Jag skulle vilja påstå att det är just där på skötbordet som är Ellens absoluta favoritplats, men.... Även fast hon trivs där så ser man på henne att hon är lite spänd, hon kan inte riktigt slappna av. För när som helst kan det hända, hon har varit med om det ett flertal gånger och det syns på henne att hon är säker på att det kommer hända igen. När hon ligger där så kan det nämligen hända att någon i familjen kommer in och använder toan (vi har ju bara en) när vi är klara så åker toalettlocket ner i en väldig fart, det finns ingen försiktighet alls i situationen. Just det där ljudet som blir när locket smäller igen, det ljudet är Ellens största skräck. Hon rycker till, får ögon som fotbollar och blir stel som en pinne. Hennes händer krampar ihop sig och hon ser mycket besvärad ut.

Hon tittar på oss med frågande blick, - Vad var det som just hände? Var det det där jävla locket igen? Ska det vara så jävla svårt att lägga ner locket ist för att slänga ner det!
Sen skäms vi lite, pussar på henne och lovar att det aldrig ska hända igen. Men hon vet, precis som vi att det kommer hända igen, säkert redan senare samma dag.


Mr P

Inga kommentarer: