onsdag, maj 6

Mer recept till folket

Ok vill ni ha recept ska ni få recept. Men jag vet inte riktigt vart vi skall börja... vi kör min mycket omtyckta Tandoori kyckling.
Fet

4 pers. Du behöver följande:
4 kycklingfiler
1 liter rödvin, spelar ingen som helst roll vilken sort.
3 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
1-2 dl vatten
Kycklingbuljong/fond
2 vitlöksklyftor
1 pressad citron
1-2 msk torkad koriander
1-2 msk torkad ingefära
1-2 msk spisskummin
1-2 msk torkad timjan
2-3 msk Tandoorikrydda (färdig kryddblandning som finns i mängder av varianter)
1 msk socker eller honung
salt, svartpeppar


Gör så här:
Börja med att plocka bort eventuella glasbitar ur kycklingen :)
Blanda ALLA ingredienser utom kycklingen i en stor kastrull, var inte rädd att krydda, det ska se ut att vara för mycket. Koka upp marinaden och lägg i kycklingen, låt sedan stå och småputtra i 2-3 timmar. Låt sedan kycklingen stå och dra i marinaden i några timmar, helst i kylen över natten. Det går att äta den direkt men smakar betydligt godare dagen efter.
Kycklingen kan ätas kall, eller slängas på grillen. Om ni väljer att värma upp den på grillen kan man använda den kalla marinaden och pensla kycklingen med.

Får nog även ta och tipsa om en god och extremt enkel sås som passar alldeles utmärkt till all sorts grillat.
Ta bara lättcremefraiche eller matyoughurt och blanda med lika delar Ajvarrelich = (mixad paprika, aubergine, vitlök och kryddor) (osäker på stavning) blanda och tillsätt en skvätt olivolja och salt och svartpeppar. Busenkelt och kalasgott! Man kan även smula ner lite fetaost i såsen.

Hoppas ni provar och att det smakar, har ni några funderingar så är det bara att fråga.

/Mr P

Inga kommentarer: