Du behöver till 4 port:
4 st kycklingfilér
1,5 dl riven ost (helst en stark sort, ex västerbotten)
4 dl lätt cremé fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2-4 vitlöksklyftor
smör och olivolja till stekning
salt och peppar
Gör så här:
Stek på kycklingfilérna i smör och olivolja. Lägg buljongen i ca 0,5 dl vatten och låt koka upp, ta av från spisen och låt svalna. Pressa vitlöken i cremé fraichen och tillsätt buljongen, blanda i den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Lägg de stekta kycklingfilérna i en ugnsäker form och häll blandningen över. ställ in i ugnen på ca 200-225 grader i ca 30 minuter.
Servera med Hasselbackspotatsis (vet du inte vad det är eller hur man gör? klicka HÄR)
Superenkelt och supergott, helt klart en personlig favorit.
Lycka till / Mr P
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar