tisdag, juli 8

Manualer....

På min arbetsplats finns det manualler och beskrivningar till alla maskiner, medel och utrustning. Det är ju bra att det finns och det är ju även ett måste då det kan inträffa olyckor etc, men.....

När man står och tvättar händerna så hänger denna beskrivning framför ögonen på en och då undrar jag lite vad som skulle kunna gå fel här? är dom rädda att någon ska ta fel och smörja handsprit i ögonen eller vad kan möjligtviss inträffa för hemskheter? Man får ju lära sig att tvätta händerna redan på dagis, kan det möjligtviss vara så att arbetsgivaren tycker att vi är efterblivna och att det faktiskt behövs en beskrivning på hur man tvättar händerna?!

På toan hänger även en manual över hur ett toalettbesök går till, att man ska spola efter sig etc. Men hur gör folk isf hemma har dom dessa lappar där med, eller står dom där vid handfatet helt handlingsförlamade och inte vet riktigt vad dom ska ta sig till? Hur som helst så får manualerna mig att le en aning, för jag tycker det är humor på hög nivå men även en gnutta skrämmande att de behövs om de nu behövs!?

1 kommentar:

Anonym sa...

Genom att bugga en toalett på ett sjukhus kunnde man konstatera att sex av tio sköterskor inte tvättade händerna efter att dom gjort det dom gjorde.Det skrämmande är att samtliga jobbade på operation.Det borde finnas en liten lapp på dörren som påminner om vikten av att lämna operationshandskarna utanför.