söndag, juli 6

Nr 07 -08

Du E Me eller Du E Passé
Du e Me
  1. The office. Jag älskar verkligen Steve Carell och de andra skådisarna i the office, det är nog fan det roligaste som finns och har man väl börjat titta så går det inte sluta. Vi har precis tittat på säsong 3 vilken jag kan rekommendera starkt.
  2. Nässpray. Jag vet att det inte är så bra men jag kan inte rå för det, jag är och förblir lite smått beroende av menthol nässpray. Det ränsar så jävla gött.
  3. Bornholm. Vi hade inte direkt tur med vädret, men det spelar fan ingen roll för vi hade en riktigt soft vecka på Bornholm.
  4. Muffinsmamma. Min sambo har förvandlats till nån sorts Martha Stewart, som bakar otroligt utsökta muffins. Hon är alltså både snygg och kan baka, det ni!
  5. Mobilt bredband. Så jävla smidigt, alla borde ha det.

Du e Passé

  1. Jobbet. Åter igen är mitt jobb med på utelistan, kan inte hjälpa det men jag hatar fan det stället just nu. Men vad ska jag göra ist?
  2. Hiphop jeans. Inte alla baggybraller utan såna där med massa jävla tryck på, ser ut som om någon målat graffitti på. Fiii fan vad fult det är.
  3. Vårdcentralen. Hela familjen var där i veckan och alla, verkligen alla som jobbar på vårdcentral är ju mongolider. Det borde inte få finnas för dom sk läkarna är ju så fruktansvärt inkompetenta, om vi skulle stänga alla vårdcentraler skulle antagligen döds antalet i Sverige halveras. Det kvittar vilka symptom man kommer med så är det ständigt samma svar som man får utan att de ens undersökt eller tagit prover, Virus alltid dessa jävla virus. Jag skulle ju också klara av att sitta där med läkarrock och bara säga, - jupp det är virus.
  4. Långa shorts med strumpor. Visst shorts ska gå under knät, men när de är så långa så de räcker ända ner till fotknöllarna då är det bara fel. Plus att de mötts av strumpor som är ett stort NO NO ihop med shorts.
  5. Mange Scmidt. Gillar ju honom egentligen men just nu känns han bara som en tjatig gammal gubbe som nödrimmar, och allt låter precis likadant. Hade inte Rusiak hjälp till i en del av låtarna hade han fått första platsen.

Då var Julis Inne/ute lista klar, någon som har något eller någon att tilläga?

9 kommentarer:

Anonym sa...

haha, hatar du jobbet. finns inget hopp. det är roligt/B

Anonym sa...

Om du gillar amerikanska the Office, skall du kolla på det brittiska originalet. Mycket bättre, även om det amerikanska också är bra.

Björn

Anonym sa...

På tal om vårdcentraler och läkare...vi var hos barnmorskan häromdagen, eftersom det blev snitt sist så ville hon att jag skulle träffa en läkare. Jaha visst kan jag väl det...hon undrade om det var ok med en ung, manlig eller om jag hellre ville ha en rutinerad, för det är ont om kvinnliga och han Bylund jobbar ju inte, ja hon satt där och spekulerade och argumenterade med sig själv, varpå jag sa, jag har väl egentligen bara ett krav, ser helst att han är utbildad...min sambo bara himlade med ögonen...haha, men ärligt, man kan ju fan undra vad som hänt med sjukvården. Med vår dotter tittar de i journalen när man kommer och hon är sjuk. Känns sjukt att behöva säga till läkaren att, hrmph...hm, harkel, öh, det är hon där som är sjuk, så du kan ju titta på HENNE!!! Nähäpp, nu tog krafterna slut, nu ska här slappas.

Anonym sa...

"Virus alltid dessa jävla virus". Låt mig då bara fråga vem som är mest inkompetent - du och din virusfamilj eller läkaren? Suck, alla dessa snoriga barnfamiljer som bara klagar och klagar, ska ha och ska ha och bara får träffa "inkompetenta" läkare (jag antar du menar såna som inte skriver ut livsfarlig antibiotika till lindriga virusinfektioner). Fattar ni hur tröttsamma ni är? En läkare som kan göra sig en klinisk bedömning utan att ta prover etc är i själva verket väldigt kompetent men det fattar inte du. Ja stäng vårdcentralerna och vänta tills du drabbas av någonting mer allvarligt, vad gör du då? Jag tyckte att du var rolig men nu inser jag att du är ganska puckad.

Mr: P sa...

DU ditt jävla mongo!! en läkare som vägrar titta på din 2 åriga dotter som har 40 graders feber och som varken har ätit eller druckigt på 4-5 dagar, är han kompetent? Jag kallar inte det att ställa en prognos, jag kallar det att vara ointresserad! Och att leka med andra människors liv!
Du kanske har haft tur med dina läkare på din vårdcentral men tyvär har inte jag och min klagande familj haft det, tyvär har inte mina vänner och bekanta haft det heller. Men berätta gärna för oss tröttsamma människor vart du bor så vi också kan få njuta av denna så otroligt vällskötta vårdcentral. Vet du hur många ggr vi fått prognosen virus, för att sedan få åka mer eller mindre akut till sjukhuset då det verkligen inte har varit virus. Vet du förresten vad min dotter haft för sjukdomar? vet du hur det är med sjuka barn? Vet du hur många infektioner ett barn har innan tre års ålder`? Nej jag trodde väl det... MEN SÅ HÅLL KÄFTEN DÅ!!!

Anonym sa...

Mr P jag tror att du överdriver en smula - låter som din dotter har fått åka in akut till sjukhus varje gång ni varit på VC och fått prognosen virus (fast du menar diagnos ;). Jo jag vet att ungar ofta har infektioner och jag förstår oron, speciellt om en läkare har felbedömt någon gång. Men de som jobbar på VC är inte mongoloider, tror du att läkare och sköterskor riskerar få sina leg indragna pga slarv? en doktor som inte ens undersöker kliniskt låter märkligt, det ska du anmäla tycker jag. Men det är inte alltid man behöver ta prover. Vid lindriga infektionsbesvär tar man prover mer för patientens/förälderns skull så det ska kännas som man "gör någonting" om du förstår, som en försäkring. Men vid hög feber i flera dagar är det konstigt att man skickade hem er och sa virus utan att inte kollat med ett blodprov. Jag vet vad jag snackar om här. Även om infektionen är bakteriell ska man helst vänta med att behandla småbarn.

Mr: P sa...

Mmmmm... det är ju din åsikt. Nog om detta!

Anonym sa...

Nu måste jag bara få säga mitt. Visst att det kan vara virus, det verkar det vara ofta nuförtiden. Vi var på vårdcentralen häromdagen igen pga sår i munnen, vad gör de då jo tar för givet att det var svamp vi hade i munnen och fick läkemedel mot detta utan ens ha kollat i munnen!!! Inte någon undersökning överhuvudtaget!!!!! När jag sen åker till sjukhuset och kommer in på käkkiurgi, där jag kommit in med hjälp av en bekant, visar det sig att det inte alls är svamp utan beror på helt andra saker. Är inte detta ett utmärkt omhändertagande utav vår kära vårdcentral?!!! När det gäller vår dotter gick det så långt att hon nästan fick lunginflammation och tack vare nära och kära som jobbar på sjukhuset kom vi in på barnmedicin där en väldigt bra läkare konstatera att vår dotter har luftvägsbesvär och behöver medcin mot detta, bla pulmecort som innerhåller kortison och ska tas dagligen. Hon har även fått luftvägsvigdade. Men visst om du vet vad du pratar om så kan du väl tala om för oss alla andra hur dessa vårdcentraler fungerar, jag trodde att man skulle skickas vidare till sjukuset och en som är mer specialicerad om läkare inte var säker på vad det är och inte kan ställa diagnos, rätta mig om jag har fel!!!! Vi småbarnsföräldrar vill helst inte ha antibiotika till våra barn som dessutom är ett helvete att få i dem, nä vi vill bara tas på allvar när våra barn är sjuka och få reda på vad det är som är fel!!! Eftersom vi känner fler som jobbar inom sjukvården och med läkemedel åker vi bara in när vi är tvungna och har diskuterat detta med dem, jag drar mig verkligen för att åka dit och gör ALLT vad jag kan på egen hand innan jag åker dit. Men visst vi småbarnsföräldrar bara gnäller och gnäller för ingenting, men vi måste för att få hjälp!!! //Ellinor

Anonym sa...

hejja petter!!! håller fullkomligt med dig och ellinor!
och therese, du som vet vad du pratar om, verkar kanske eventuellt själv jobba på vc! snälla säg vilken så jag kan undvika att åka just dit iaf!
/Maccan